Csak gratuláció, semmi más!

2018/09/08. - írta: ChiliHungária

 

  Mester! Engedd meg, hogy elsőként gratuláljak Neked ahhoz a műhöz, amellyel megkoronáztad, csúcsra emelted rövid, de annál nemesebb munkásságodat itt, a chilis világban!

 Tudom, hogy szerénységed tiltja, hogy a pillanatok alatt klasszikussá vált művet felvállald, de aki olvasta a harmadik mondatnál felkiáltott és kiszakadt belőle: Ez Ő! Ez a MESTER! Így nagybetűvel! Néhány napja még kategorikusan tagadtad, de kérlek, ne ál szerénykedj! Tiéd az érdem! Csak a Tiéd!

brian2.jpg

  Rögtön hét (7!) oldalban foglaltad össze vallomásod, amíg más csupán fél vagy maximum egy oldalig jutott volna, de a Rád jellemző cizelláltsággal, érzékeny lelked apró ecsetvonásaival fényt és teret adtál művednek! S tudom, minden mondatnak, szónak helye van, nem fecsérled hiú lózungokkal írásod. Erre én is törekszem!

Igen, tudjuk – de írtad is – Te megpróbáltad összefogni a csilis társadalmat! ….és azzal, hogy mindezt kéretlenül teszed, nem csökken az érdemed! Ellenkezőleg! Lovagi jellemre vall, mint egy falat kenyér, annyira hiányzott!

De nem, nem, nem és nem! Nem hallgattak a jó szóra! Pedig mennyit próbálkoztál!

 Mester! Te ezek ellenére nem adtad fel és megszületett ez a korszakos mű, s ím lehull az ármány, mint elsárgult, összeszáradt falevél az őszi szellő fúvásában!

brian.jpg

Azért születtél, hogy adj és nem azért, hogy megadd magad! Ennek szellemében, rögtön minősíted is a hatóság munkáját! Megrovod Őket! Ki merne ilyet tenni, ha nem Te, a legnagyobb! Ó Mester!

…mert milyen korszakos mű az, amelyben egy huszárvágással ellehetetleníted az összes csilis rendezvényt az országban? Ez csak a legnagyobbak erénye!

Hogy mindenki értse életcélod komolyságát, még erősen fogyóban lévő barátaidat is beáldoztad beteges rögeszmének tűnő, valójában Mórusz Tamási utópisztikus hitvallásodnak. Mi tudjuk, hogy ez nem álarc! Nem egy beteg ember ész nélküli vagdalkozása!

Nem! Mi tudjuk, hogy komolyan veszed társaidat és senkit sem becsülsz alá, senkit nem nézel hülyének és ostobának! Ez segít nekünk!

Végezetül kedves Mester, engedd meg, hogy egy apró hiányosságot felrójak Neked! Nem küldted el mindenhová eme értékes anyagot! Bár sok hatóságot felsoroltál, de kérlek, juttasd el Obamának is feltétlenül!

Őszinte csodálattal: Diczkó László

 fotók: Brian élete

komment
süti beállítások módosítása