Fiktív beszélgetés a feljelentőmmel

2018/02/08. - írta: ChiliHungária

Ez most sértő lesz!

e5bae349e458d1bca3245d33ceb898f4_1.jpg

 Kedves Feljelentő Kolléga!

 

 

                                                                                                                                      

Nem szeretnék álnaív lenni, ezért megkérdezem: szólíthatlak kollégának? …mert Te is egy chilis vagy, lehet, hogy túlzok, valami olyasféle! Bizony ám! A feljelentésed fikciói alapján semmiképpen sem egy jóindulatú, jó szándék vezérelte egyszerű, őszinte ember. …hiszen akkor először úgysem ilyen nemes eszközhöz nyúltál volna! ...és egyébként sem a Holdon élünk! Sebaj! Megvolt ez is!

pipal_pixabay.jpg

 A lényeg, hogy a jogaid, - tudod a jogaid! – na, azok nem sérültek, bejelentéssel élhettél! Nos, én úgy gondolom, hogy ha Neked van jogod bejelentést tenni, akkor viszont nekem jogom van hülyének lenni és notóriusan Feljelentőnek nevezni, ugyanis akárhogy csűrjük, csavarjuk, végeredményben feljelentettél!

 Nem ért ám felkészületlenül, hiszen a decemberi World Hot Sauce Awards díjkiosztó után (bővebben itt pl: http://www.mindmegette.hu/world-hot-sauce-awards-2017-edes-csipes-aranyszarvas-kabai-tuzes-mennyko-53361/), számítottunk mindenféle támadásra. Meg is jött, szépen sorban! A tipikus kettős mércéddel, félremagyarázással, hazugsággal, irigységgel, gyűlölettel átitatva. A kedves feljelentéseddel is csak az volt a kérdés: mikor?

  Most komolyan: annyira, de annyira kiszámítható vagy!

  Nem beszéltünk róla, de érzékeltem a hatósági ellenőrön, hogy milyen jó is ez a rendszer, ahol bármilyen ideggyenge, idióta, irigy, megkeseredett ember egy telefonhívással, vagy egy e-maillel kénye, kedve szerint túráztathatja a Kormányhivatalt, bármikor, bármennyiszer! Akár álnéven is! Mint egy falat kenyér, annyira hiányzott ez a közigazgatásból!support-breakfast-600x400.jpg

 

 

  Tisztázzunk egy definíciót! Ki az ellenségem? Az az ellenségem, aki nekem rosszat akar. Várj egy kicsit!...akkor Te most az vagy? Hmmmm…Had' gondolkodjak! ….Igen! Te az ellenségem vagy!

sw-orc-with-flower-16-9-1024x576.jpg

 

 Mi volt a célod ezzel a minden tekintetben nemes gesztussal, történetesen, hogy feljelentettél? Mire számítottál? Talán arra, hogy az ellenőrző hatóság a helyszínen tarkón lő? …vagy embriópózban zokogva, magamba roskadva átértékelem az életemet és feladom azt, amit csinálok, ami több mint egy munka? Feladom az életem?

 Te normális vagy? (Ne válaszolj! Költői volt a kérdés!)

  Nem húzom sokáig az időt, de engedd meg, hogy ellássalak néhány tanáccsal! Hidd el, Rád fér és meg is fogod még köszönni!

  1. Ne becsüld alá az ellenfeledet/ellenségedet! Én sem teszem ezt!
  2. Szerintem nem vetted észre, de néhány éve eldördült a startpisztoly és Te még mindig a rajtvonalon toporogsz! A kezdő chilisek is gyorsvonati sebességgel húznak el melletted! Egyre többen és többet röhögnek Rajtad! … de vigyázz! Az elöl lévők lassan megteszik első körüket! Ha nem állsz félre, a lendületben lévők véletlenül elsodornak és még hangosabban fognak rajtad röhögni, mint most! (fogadni mernék, hogy most azon gondolkodsz ki röhög rajtad, pedig a miért-en kellene!)
  3. Emlékszel még, amikor nyílt vitára hívtam bárkit? Nem túl régen! Akkor "óriáskussban" voltál Te is és a lánglelkű barátaid is! Te inkább így intézed a dolgaidat, bátran, férfiasan! ..csak így tovább! Ezek után már csak ketrecharcra hívhatsz ki!
  4. Bennem a problémák dacot szülnek és "átdolgozom" magam rajtuk! (a dac, nálam nagyon erős akaratot jelent). Sikereink nagy része, ebből a dacból fakad!

 

  ...viszont:

  „nincs olyan rossz, amiben ne lenne valamennyi jó!”

 

  Két dolog miatt viszont jó volt ez az egész cirkusz: Egyrészt voltak olyan stratégiai kérdések, amiket toltunk, görgettünk magunk előtt, elő-előjött, de halogattunk. Majd egyszer…! Ezzel a kis intermezzóval sikerült olyan pályára állítani elképzeléseinket, melyek akár rövid távon is hatással lehetnek manufaktúránkra. Pozitív hatással, még mielőtt másra gondolnál, kedves Feljelentőm! Ezeket jól meg is beszéltük az ellenőrzés után, egyeztetve elképzeléseinket, ha már így kurtán-furcsán összehozott minket a sors az engedélyező hatósággal.

A másik sokkal fontosabb! A vevőink Neked köszönhetően már tisztán látják, hogy

„hatóság által többször ellenőrzött, biztonságos élelmiszert készítünk!”

 food_safety_1.jpg

 Végezetül engedd meg, hogy ezt a dalt küldjem Neked, hallgasd figyelmesen!

 

 

  Ellenségi üdvözlettel: Diczkó László

 

komment
süti beállítások módosítása